/Основни стъпки при избора на матрак
състав на еднолицев матрак

Основни стъпки при избора на матрак

Времето на ичените дюшеци отдавна вече е в историята. Днес всеки уважаващ себе си човек, държащ на здравето и добрата си почивка, е подсигурил за леглата в дома си удобни матраци. Ако все още сте сред онези, които умуват над тази инвестиция, бихме ви посъветвали да побързате с това важно решение. Никакви пари не биха могли да заменят здравето, чувството за свежест и прилив на енергия. А ще се чувствате така само, ако сте се наспали добре. Ще се постараем да ви помогнем при избора на матрак с нашите кратки съвети.

Еднолицев или двулицев матрак?

Като цяло първо трябва да решите какъв тип матрак желаете – еднолицев или двулицев. Еднолицевият матрак, както подсказва името му, може да се използва само от едната страна. Това съвсем естествено съкращава живота му, поради възможността за завъртане само по хоризонталата. Наличието на подматрачна рамка пък не позволява използването на протектор, което води до бързо износване и зацапване. Когато сте решили да инвестирате в здравето си, бихме ви посъветвали да заделите повече средства и да закупите двулицев матрак. Той може да бъде въртян както по хоризонтала, така и по вертикала. Дамаската се изработва от различен материал за различните страни, което гарантира комфорт на тялото през различните сезони. Вътрешността му се състои от различни видове пяна, като най-разпространени са тези от мемори пяна.

еднолицев матрак
еднолицев матрак

Какви са анатомичните матраци?

Тъй като основното предназначение на матрака е да осигури на тялото правилна позиция за отмора и пълно отпускане, можете да намерите най-доброто решение за вас. Анатомичините матраци имат свойството да се нагаждат по формите на тялото и така ни осигуряват мекота и удобство. Ако имате здравословен проблем, касаещ костната система, потърсете консултация за това кой тип ортопедичен  матрак е най-добър за вас. Тяхната основна цел е да се грижат за правилното поддържане на костната система и гръбнака. Могат да бъдат и зонирани. Това определя различната степен на твърдост на различните части. Ако купувате матрак за спалня и имате нужда от твърд матрак, а партньорът ви предпочита да спи на по-мекичко – не се притеснявайте. Има решение на проблема. Двойните матраци се предлагат във вариант, при който двете половини се въртят независимо една от друга и ви осигуряват различни комбинации от твърда и мека половина.

двулицев матрак
двулицев матрак

Какви екстри може да добавите?

Можете и да се поглезите с други аксесоари като например вплетени в дамаската сребърни нишки. Те оказват благотворно влияние върху съня и прогонват стреса. Пълнежът също може да бъде обогатен с минерали или екзотични подправки, които влияят на мозъчната ви дейност и спомагат да се отпуснете и починете добре. Аромати като канела, индийско орехче и лавандула ще ви накарат да се почувствате божествено – отпуснати и релаксирани. За парите си ще получите нещо качествено, което ще ползвате дълги години.

Доверете се на фирми, доказали името си на пазара, възползвайте се от промоциите и лизинговите им схеми на плащане и направете нещо добро за вас и семейството ви. Пълноценният сън е равен на пълноценнен живот – помнете това!