/Еднолицеви матраци – добри ли са и какви са новите тенденции
еднолицев матрак

Еднолицеви матраци – добри ли са и какви са новите тенденции

Както почти всяко ново нещо и матраците бяха революция за времето си. Ако се върнем назад в годините ще си припомним първите пружинни матраци, които бързо се разскърцваха, деформираха и ставаха неудобни. Но истината е, че тази област се разви много и то само в положителна насока. Днес стотици фирми се надпреварват за нашето внимание, като ни предлагат все по-удобни, издържливи и с гарантирано качество продукти. Изработени от полиуретанова пяна, високоеластична пяна, мемори пяна или латекс, с дамаска от памук, бамбук, вълна – изборът на матраци е богат и може да задоволи всяка нужда и претенция.

Кога единичният матрак е правиленият избор

Съобразявайки изискванията си с безкрайния набор от предложения, не трябва да подценяваме и въпроса на какъв матрак ще се спрем – еднолицев или двулицев. Въпреки че инвестицията за двулицев матрак си заслужава напълно, има и случаи, за които по-добрият и евтин избор е еднолицев матрак. Когато става въпрос за временно жилище, квартира, вила или рядко посещавана къща, където леглата няма да се употребяват често, еднолицевият матрак е идеалното решение. С неговата покупка спестяваме от подматрачна рамка, т.к. той разполага с такава. Завъртането при него може да става само по оста глава-крака, но затова пък и цената му е по-приемлива.

Тенденции при матраците

Надпреварата за вниманието на клиента определя и най-новите тенденции в производството на матраци. Все по-често се използват рециклирани материали. Мемори пяната превзема пазара, а матраците стават все по-дебели. Вече се произвеждат и матраци с регулиране на температурата, но цената им все още е прекалено висока.

мемори пяна

Минералите при обработка на матраци

Хит са обработките с различни продукти и минерали. Канелата например отблъсква бактериите, подобрява паметта и настроението и действа като антидепресант. Лавандулата има успокояващо действие и се препоръчва при безсъние. Вгражда се в матрака под формата на нанокапсули. Особено разпространено е вплитането на сребърни нишки в дамаската, като те имат антибактериално и противоалергично действие. Евкалиптът е с антисептично, противовъзпалително и болкоуспокояващо действие. Влагат се и редица минерали, които са известни с благоприятното си влияние върху организма. Зеолитът се препоръчва като антиоксидант, за регулиране на кръвното налягане, подобряване на имунитета и повишаване на тонуса. Шунгитът неутрализира влиянието на електромагнитните полета и подобрява психическото състояние. Кехлибарът действа антистресово, балансира емоциите и освобождава организма от натрупаната негативна енергия. Нефритът действа благотворно на сърцето, имунната и нервната система, понижава стреса. Разгледайте предложенията на онлайн магазините за матраци и просто направете най-добрия избор за вас.

лавандула, канела, нефрит, евкалипт, шунинг
лавандула, канела, нефрит, евкалипт, шунинг

Както виждате, изборът е невероятно голям, а конкуренцията жестока. Най-новите разработки са насочени към създаването на антиейдж матраци. Така ще се подмладяваме, докато спим. Невероятно, нали?