/Трапезарията – отделете кътче за нея!
обзавеждане на трапезария

Трапезарията – отделете кътче за нея!

Независимо от размера на вашето жилище, добре е да предвидите в него място, където вечер семейството да се събира. Край масата, споделяйки храна, проблеми и радостни преживявания, неусетно се изграждат по-здрави връзки и се създават спомени.

Как да организирате това пространство?

В мрежата можете да намерите хиляди идеи, там някъде има подходящо решение и за вашия дом. Всичко, което харесате, можете да намерите в многобройните онлайн магазини, предлагащи мебели и обзавеждане. Почерпете вдъхновение и започнете да осъществявате идеите си веднага! Ето няколко съвета и от нас.

Обзавеждане на малка трапезария

Ако жилището ви не е много голямо, вероятно обикновено посрещате гости в хола или всекидневната, а семейните вечери прекарвате в кухнята. Това не означава, че трябва да се лишите от красота и удобство. За ограниченото пространство подходящо решение е класическият кухненски ъгъл. За да избягате от шаблона, може да изберете тапициран ъгъл от пейки, а пространството под него да бъде организирано в удобни чекмеджета или шкафчета с вратички. Допълнително място за съхранение на вещи никога не е излишно! Комбинацията от пейка и столове също е модерен и удобен вариант, който не трябва да ви плаши.

традиционно обзавеждане на малка трапезария
традиционно обзавеждане на малка трапезария

Използвайте цветове

За да раздвижите и съживите малкото пространство може да използвате смело игра с цветовете. Комбинацията от различни по цвят столове е страхотна идея, която дава възможност да проявите същата фантазия и с останалото обзавеждане в помещението. Резултатът е свежест, която зарежда с настроение!

Помислете за различни столове

Кой казва, че всички столове трябва да са еднакви? Бъдете готови да разчупите шаблона, заложете на различни материали и  форми и се почувствайте свободни – свободни да мечтаете, свободни да осъществявате идеите си, свободни да живеете така, както ви харесва!

различни столове в трапезария

Обзавеждане на голяма трапезария

Ако разполагате с голямо и удобно жилище, то да отделите пространство, което да оформите като трапезария няма да е проблем за вас. Имате ли възможност, не пропускайте да се възползвате от неповторимия чар и уют, които създава една горяща камина. Отблясъците от огъня по чашите е наслада за окото и отпуска душата. Красиви бюфети и шкафове в подходящ стил ще завършат цялостната визия. Кът с мека мебел, където да се оттеглите на по питие след обилната храна, също е добра идея. Това решение предава аристократизъм на цялостното излъчване на помещението, а и на цялата вечеря.

обзавеждане на голяма трапезария

Ако пък у вас живее млад, по-разкрепостен и бунтарски дух, то може да се спрете на дизайн с високи столове и висока маса в кънтри стил или оформено като бар място за хранене.

Доверете се на вътрешния си глас и изразете себе си! Бъдете смели!