/Чарът на градинските мебели
градински мебели

Чарът на градинските мебели

Когато обзавеждате дома си влагате мисъл, страст и немалко средства, за да си осигурите удобство, комфорт и уют. Съветваме ви да подходите по същия начин и когато решите да купите подходящи градински мебели.

Проверявайте, преценявайте и обмисляйте добре. Вашите мебели ще трябва се съхраняват през зимните месеци – имате ли подходящо място за целта? Ако да, то колко е голямо? Така ще знаете има ли нужда новите ви мебели да могат да се сгъват, за да заемат по-малко място. Ако не разполагате с помещение ще трябва да се погрижите да закупите подходящо покривало, за да ги предпазвате. Преценете също колко време можете да отделяте за грижа и поддръжка на вашите градински мебели. Това ще ви помогне при избора на подходящия материал. Не гледайте само красотата – удобството трябва да бъде водещо при вашия избор. Ако се налага седнете и изпробвайте мострата. При онлайн покупка прочетете внимателно отзивите.

И така. Ето какви са възможните варианти и какви са техните плюсове и минуси.

Пластмасови мебели

Това са може би най-широко разпространените мебели за употреба на открито. Популярността им се дължи на факта, че са евтини, не изискват особена грижа и издържат на всякакви неблагоприятни условия. Почистват се лесно, запазват добрия си външен вид дълго време, удобни са и са лесни за съхранение – столовете влизат един в друг без проблем. Ако нямат обаче UV стабилизация на цветовете, след време те ще избледнеят под влияние на слънчевите лъчи.

Алуминиеви градински мебели

Ако искате обаче да си купите нещо малко по-различно, но също толкова удобно, препоръчваме ви градински мебели от алуминий. Голямото им предимство е, че можете да ги съхранявате и на открито, без това да им окаже някакво влияние. Леки са, удобни са и се почистват лесно. Уверете се в качеството на праховото покритие, което ще гарантира дългият им живот.

алуминиеви столове и маса

Има разбира се и варианти от друг вид метал, но те обикновено са по-тежки и не особено удобни за местене.

градински мебели от ковано желязо

Мебели от дърво

Красотата на дървото не може да се сравни с нищо друго. Решите ли обаче да обзаведете двора си с дървени мебели, трябва да сте готови да отделяте време за тяхната поддръжка. Повърхността трябва да се обработва редовно с омазняващи препарати, което ще ги предпази от нацепване. Компромисен вариант е покупката на мебели от изкуствена дървесина. Те могат да издържат всякакви неблагоприятни условия, почистват се лесно, красиви и функционални са. По удобство и външен вид те не отстъпват на мебелите от естествена дървесина.

дървени мебели

Мебели от ратан

Тези мебели са едни от най-красивите. Чрез изплитане на ратанови влакна около алуминиева конструкция могат да бъдат създадени невероятни дизайни.

Толкова са издържливи, че при адекватни грижи са практически вечни. Това се отнася най-вече за мебелите, изработени от изкуствен ратан. Той представлава изтеглени синтетични нишки, които могат да бъдат боядисани в различни цветове.

Поддръжката включва старателно изчеткване със сапунена вода, както и подсушаване след това.

градински мебели от ратан

Градински мебели от палети

Предлагаме ви и един много евтин, но красив и удобен вариант – мебели от палети. Ако имате сръчни ръце и богато въображение, можете да направите чудеса с тях. Достатъчно трайни са и се ремонтират лесно.

Внесете цвят, живот и красота в градината си, като същевременно си осигурите удобство и комфорт за вашия отдих. Лесно е!

мабели за градина от палети