/Банята – едно малко бижу в дома
мебели за баня

Банята – едно малко бижу в дома

Кой е най-добрият начин да прогоните стреса и умората след дълъг и напрегнат ден? Един продължителен, топъл, отпускащ душ, разбира се! А какво ще кажете и за един воден масаж… или ароматна вана на свещи? Господи, толкова е хубаво – да усещате живителната сила на водата с всяка фибра на тялото си, да изчистите съзнанието си от негативни емоции и да се почувствате като прероден! А е нужно само да разполагате с удобна, светла баня! Дали е голяма или малка, самостоятелна или комбинирана с тоалетна – това не е толкова важно. Важното е, когато обмисляте обзавеждането и цялостната визия на това помещение, да прецените добре няколко неща.

Използвайте ярки цветове

На първо място е големината на банята. Малките помещения трябва да уголемите оптически, като изберете санитарен фаянс в по-светли, ярки и весели десени. За предпочитане са изчистени плочки, които да раздвижите с фризове, комбинации от цветове и шарки в същите нюанси или единични плочки с мотиви. На пазара има изключително богат избор, като за улеснение се предлагат серии фаянс, комбиниран с теракот в подходящата гама.

Усвоете максимално пространството

Следващата стъпка е да обмислите как да отделите пространството за къпане от останалата част на помещението. Можете да избирате между различни видове душ кабини, отворяеми паравани или стационарни паравани. Те са изработени от закалено стъкло с различна дебелина, прозрачно или матово. Ако разполагате с вана също можете да я отделите с параван. Имате ли възможност, поглезете се с хидромасажна вана или джакузи. Инвестицията определено си заслужава!

Изберете мебели от издръжливи материали

Мебелите за баня обикновено се изработват от MDF или PVC, като последните са за предпочитане. Те имат по-дълъг живот, издържливи са на влага и са лесни за поддръжка. Долните шкафове могат да бъдат комбинирани с мивка, да са стоящи или за стенен монтаж. Горните шкафове обикновено са в комбинация с огледало. Хит са огледалата с вградено LED осветление и дисплей за температура и часовник. Изберете по възможност шкаф с голяма, удобна мивка, за да избегнете постоянното мокрене на теракота.

Тоалетната чиния

С най-много неща трябва да се съобразите, когато закупувате тоалетна чиния. Комбинацията тоалетна чиния с казанче вече се среща доста рядко и повечето хора залагат на моноблок, който е по-стабилен. Освен това има по-добър естетически вид. Най-модерното решение е с вградено казанче, при което на стената се монтира само един бутон, а останалата част от системата е невидима. Консултирайте се относно формата на тоалетната чиния, както и за начина на отмиване на нечистотиите. Внимавайте и за метода на оттичане на водата. Ако имате достатъчно място, можете да монтирате и биде.

Потъртесе онлайн

Добрата новина е, че онлайн магазините предлагат богато разнообразие от всичко, нужно за една баня, придружено с подробно описание и размери. Разгледайте, прочетете, комбинирайте, изберете и купете – бързо, лесно и удобно!