/Съвети при избора на обзавеждане на антре
обзавеждане за антре

Съвети при избора на обзавеждане на антре

Много хора често неглежират антрето, оставяйки го необзаведено и безжизнено. Това не трябва да е така именно защото то е преддверието на вашия дом. Затова и то заслужава да му обърнете внимание и да му дадете нужната любов. Това е мястото, през което вечер влизате в дома, но също така е и мястото, където посрещате своите гости. Необходимо е то да ви зарежда положително и да излъчва топлота и уют. Ето и няколко съвета, с които можете да превърнете вашето антре от мудно помещение в уютно кътче на дома ви.

Подова настилка

Изберете подходяща подова настилка. Теракотът и гранитогресът са добър избор. Те идват в много и различни цветове, които можете да използвате, за да аранжирате едно антре с неповторим дизайн. Ако си падате по изчистения вид на нещата, може да изберете ламинат. И двете ни предложения за подова настилка се чистят и поддържат лесно. Имайте в предвид обаче, че повърхността на теракота/гранитогреса може да е хлъзгава, когато се стъпва с мокри обувки по нея. Също така фугите се зацапват лесно за разлика от ламината. Ако се чувствате по-авантюристични, може и да заложите на технически камък, но помнете, че той придава усещане за хладнина при стъпване. Изборът зависи изцяло от вас.

Шкаф за обувки

Инвестирайте в шкаф за обувки. Изберете някой с интересен дизайн, който ще придаде завършен и уютен вид на антрето. Съществуват затворени, отворени, въртящи се шкафове, етажерки за обувки, ракли – изборът зависи само от вас. Ако желаете, може да се спрете на нещо по-екстравагантно, което да впечатли вашите гости.

шкаф-за-обувки

Закачалки и огледало

Необходимо е да закупите и закачалка за антрето, за до има къде да стоят връхните дрехи. Инвестирайте или в стояща или стенна закачалка с интересна форма. Ако се спрете на стоящата, изберете такава от по-лек материал – кованото желязо и масивът са красиви ако имате пространството за тях, но тежат много и преместването им е трудно, а и могат да надраскат подовата настилка.

Огледалото също е важна част от обзавеждането на антре. Изберете огледало в цял ръст. Така ще може да проверявате цялостно външния си вид преди да излезете. Също така голямото огледало отразява осветлението, правейки антрето по-светло и широко.

Портманто

Ако искате всичко това накуп, обмислете покупката на портманто. То съдържа и шкафове, и закачалки, и огледало. Някой портманта имат и допълнителен брой шкафове и етажерки.

портманто за антре

Осветление

След като сте избрали вече обзавеждане да антрето, може да обърнете внимание на осветлението. Използвайте лунички на тавана, за да получите равно разпространение на светлината.

Допълнителни аксесоари

Изберете интересни декорации за антрето. Поставете етажерки с артикули и сувенири. Поставете растения в антрето, за да му дадете цвят и живот. Дайте шанс на вашето въображение да сътвори невероятни идеи. Бъдете креативни!

растения в антрето