/Как да изберем подходящ стол за бюро в офиса?
стол за бюро

Как да изберем подходящ стол за бюро в офиса?

Стане ли въпрос за стол, най-вероятно съзнанието ви не извиква веднага образа на един точно определен стол, а поне на няколко различни модела. Това е така, защото разнообразието от тази основна мебел, която ни заобикаля навсякъде е невероятно голямо. В дома, в училище, в службата, в което и да е учреждение – столове в най-различни цветове, модели, материали и размери. Удобни, неудобни, с колелца или без, здрави или килнати на една страна, но винаги на разположение за кратка отмора или целодневен престой. Какъв стол ще изберем за бюрото е важно, но също така важно е чие е това бюро. По този признак ще разделим столовете на няколко основни групи.

Президентски столове

Да започнем от ръководителите и столовете тип „Президентски” за техните офиси. Дори от самото име можем да предположим, че става въпрос за качествени столове, най-често с хромирани или дървени части, удобни, комфортни и масивни. Освен, че вдъхват респект с визията си, те определено предоставят на собственика си условия за пълно отпускане, размисъл, планиране. В много случаи могат да бъдат снабдени с люлеещ механизъм, а така също и да се изработят по поръчка съгласно персоналните изисквания на клиента. Предпочитани материи са естествена или еко кожа, но се залага също  и на мрежести материи и здрави текстилни дамаски. Цените варират от няколко стотин до няколко хиляди лева.

президентски стол

Работен стол за бюро

Най-масовата група са столовете тип „Работни”. Всяка уважаваща фирма осигурява на служителите си столове от този клас. Без да са крещящо претенциозни, те предлагат достатъчно удобство и функционалност. Снабдени са обикновено с амортисьори и подлакътници, механизъм за настройване на височината и колелца за лесно плъзгане. При тях се залага на полипропиленова конструкция и текстилна дамаска, което определя и по-достъпната им цена и широка употреба. Този тип столове са предпочитани и при обзавеждане на детски стаи, защото са удобни за учениците и лесно се регулират спрямо ръста на детето.

работен стол

Посетителски столове

Няма как да не отделим нужното внимание и на следващата група столове. За посетителите във всяко учреждение, офис или място с публичен достъп са осигурени т.н. „Посетителски” столове. Тяхната функция е да осигурят възможност на посетителите да изчакат удобно реда си. Непретенциозни и с изчистен дизайн, те се характеризират със стабилност, здравина и издържливост. Обикновено конструкцията им е метална, а тапицерията от изкуствена кожа или мрежеста материя. Не са рядкост и столовете с пластмасови седалки. Основната им задача е да издържат възможно най-дълъг период от време, поемайки огромен поток от хора всеки ден. Въпреки тежката си отговорност, тези столове се предлагат на съвсем достъпни цени.

посетителски стол

Геймърски стол за бюро

През последните години се появи една нова група, а именно „Геймърски” стол. Широки, удобни, с подлакътници и извити облегалки, тези столове са предназначени да осигурят часове комфортен престой на ползвателите си. Изработени основно от пластмаса, те се предлагат с тапицерии от пореста дишаща материя, но има и варианти с еко кожа. Цената им не е много ниска, но пък си заслужава. Все пак някои хора прекарват дните и нощите си в такъв тип стол!

геймърски стол