/Котлони и плотове за вграждане на NEFF – гаранция за качество и надеждност
Плотове за вграждане NEFF

Котлони и плотове за вграждане на NEFF – гаранция за качество и надеждност

Началото

Неоправдано NEFF не е популярна марка сред българските потребители. За да ви убедим, че си заслужава да инвестирате в продуктите на фирмата, ще ви запознаем с някои малко известни факти за нея.

Историята започва преди около 140 години

През 1877 година ключарят Карл Нефф и още няколко негови приятели отварят своята работилничка в малка дървена къща в Баден-Вюртемберг, Южна Германия. Започват с производството на пещи за въглища. Запазените модели от онези години изумяват с прецизното си изпълнение и мисъл за лекота при употребата. Тези качества са характерни и днес за всеки уред, носещ марката NEFF.

Предприемаческият нюх на г-н Нефф му помага да се движи винаги по гребена на вълната. Във времена, когато кафенетата са били основно място за срещи и разговори той решава, че големите фурни са правилен ход. Така всяко заведение ще може да пече достатъчно количество сладкиши, за да ги предлага на многобройните си клиенти. И създава първата печка с две независими фурни, работещи с различни температури. Гениално, нали? Готвачите и пекарите са във възторг, но той им подготвя нова изненада. Снабдява уредите си с термостати и превръща тази иновация в стандарт.

Ако мислите, че това е всичко – лъжете се. На NEFF дължим и първата вградена фурна, която пести място в кухнята и днес е предпочитан вариант от много домакини. Пътниците по гарите и летищата също са доволни – те похапват топла храна, която им се сервира в рамките на минути. Индустриалните микровълнови фурни са достъпни за всички от бизнеса с храна, защото компания NEFF се е заела с тяхната дистрибуция по света.

Днес клиентите на NEFF се доверяват на качеството на марката без проблем

През 80-те години на миналия век NEFF става част от групата BSH (Bosch Siemens Hausegerate). Уредите им продължават да се произвеждат в Германия и с качеството не се правят компромиси.

За фирмата са важни няколко основни неща:
• Използване на най-добрите материали
• Покриване на най-високите стандарти
• Страхотна и разпознаваема визия
• Екологична отговорност

Клиентите не само очакват най-доброто, те го получават

Когато следващият път разглеждате уред на NEFF в сайта на Мебели АРЕНА вече ще знаете, че пред вас стои продукт с доказан произход и гарантирано качество.

Плотовете за вграждане на NEFF

Продуктовата листа от кухненски уреди на бранда е много широка. Стане ли въпрос за вградени плотове за готвене обаче, едно нещо веднага прави впечатление – не се предлагат комбинирани такива. Защо? Отговорът ще откриете след малко тук.

Можем да разграничим пет основни групи плотове за вграждане:

Стъклокерамични

Стъклокерамични плотове за вграждане NEFF
Стъклокерамичен плот за вграждане NEFF

Те са на пазара от дълги години, но са все така популярни сред потребителите заради високото си качество, функционалност, стил и надеждност. Гладката им повърхност е лесна за почистване и устойчива на надраскване. Моделите предлагат между две и четири нагреваеми зони за готвене. Всички плотове на NEFF са оборудвани с различни функции, улесняващи дискретно работата край печката. Таймер, детектор за кипене, сензор за наличие на съд върху котлона, автоматичен режим на готвене – всички тези опции оптимизират максимално процеса. Предлагат се и т.н. „смарт“ плотове, оборудвани с технологии, позволяващи интегрирането и управлението им през мобилни приложения. Това включва както дистанционен контрол, така и персонализирани настройки и готварски рецепти. Буквално всеки ден обаче се раждат и реализират нови идеи, така че възможностите растат непрестанно.

Индукционни

Индукционни плотове за вграждане NEFF
Индукционни плотове за вграждане NEFF

Индукционното готвене е базирано на технология, при която се нагряват директно съдовете чрез индуциране на електромагнитно поле. Така се осигурява ефективно използване на електроенергията, бързо нагряване и прецизен контрол на температурата. Този тип плотове за готвене се наложиха през последните години, а това от своя страна доведе и до включването на допълнителни удобства за ползвателите им. Индукционните котлони имат набор от функции за наистина гъвкаво и удобно готвене. Тук можете да откриете много възможности. Освен познатите таймер, защита от деца и обединяване на зони, можете да се възползвате от тепаняки плоча и Fish zone, PowerBoost, ReStart и др. Що се отнася до броя нагреваеми зони, определено е помислено за всеки тип домакинство. Можете да разполагате с до 5 котлона в един плот. Това означава, че ще откриете различни размери плотове NEFF на пазара, а между тях ще е и точният за вашата кухня. Управлението е сензорно и позволява бърз контрол на функциите. Ценовият диапазон е сравнително широк, което дава още повече възможности за избор.

Газови

Газови плотове за вграждане NEFF
Газови плотове за вграждане NEFF

Готвенето на газ е не само икономично, но и бързо. Без съмнение добрият майстор в кухнята би избрал такъв вариант за приготвянето на вкусна и качествена храна. Плотовете за вграждане от този тип се изработват от закалено стъкло и чугун и съчетават здравина и красота по неповторим начин. Предлагат се и модели от неръждаема стомана, които пасват идеално на кухни, изпълнени с иноксови уреди. Можете да избирате между една и пет горелки, осигуряващи мощно и гъвкаво готвене. Този факт вече ви е подсказал, че няма как да не откриете точният за вас размер с подходящия брой зони за готвене. Управлението е механично, което е типично за уредите на газ. При някои модели има обособена Уок зона, която включва два горящи пръстена за максимално бързо приготвяне на храна, предимно от азиатската кухня. Всички предлагани плотове са с гаранция от 5 години, което е красноречиво доказателство за тяхното качество.

Плотове „Домино“

Интегрирана система от плотове за вграждане NEFF
Интегрирана система от плотове за вграждане NEFF

Дойде моментът да разберете, защо NEFF не предлагат комбинирани плотове за готвене. Отговорът е: защото са различни и оригинални във всяко нещо, което излиза от производствените линии на бранда. Да комбинирате свой собствен плот точно така, както се подреждат плочките на доминото – това е велика идея! Тази серия предлага уреди с ширина от 30 до 40 см., които да подберете и монтирате според персоналните си нужди, желания и пространство в кухнята. Газ, стъклокерамика, индукция, плоча Тепаняки и дори вентилационен плот – единствените ограничения си поставяте вие самите. Интегрираното вграждане е нещо, което със сигурност ще превземе кухните по света в най-близко бъдеще. То е изключително удобно и позволява да използвате всички видове методи на готвене в ежедневието си. Гениално, нали?

Плотове за вграждане с абсорбатор

Плотове за вграждане с абсорбатор NEFF
Плотове за вграждане с вентилация NEFF

NEFF отново е крачка напред, предлагайки на клиентите си и серия плотове с вградена вентилация. Гамата включва индукционни котлони с мощни интегрирани аспиратори за контрол и пълно отстраняване на парата и миризмите от вашето готвене. Това практично решение дава огромна свобода в кухнята по отношение на дизайна и нейното структуриране и оформление. При вградената в плота за готвене аспирация отвеждането на парата става през специални вентилационни отвори. Монтиран в аспиратора мощен вентилатор се включва посредством сензорен бутон, когато започне готвенето. Създава се въздушен поток, който преминава през отвори под готварската повърхност. Този поток засмуква отделената пара и я насочва към изходите на интегрираната аспирационна система. Така парата може да бъде изхвърлена от помещението през външен отвод или да бъде рециркулирана, ако няма възможност за отвеждане. В този случай тя бива преведена през поредица от филтри, които задържат мазнините и миризмите и не им позволяват да се върнат обратно в кухнята. Какъв е методът на действие на вградената вентилация зависи от конкретния модел. Вторият вариант е доста иновативен. Няма нужда да се съобразявате с никакви стационарни абсорбатори и аспиратори, отвори за вентилация и т.н. Ако желанието ви е такова, можете да монтирате остров за готвене и посредата на стаята. Вие сте свободни да творите и действате според личните си предпочитания.

NEFF ви дава точно това, от което се нуждаете

Готвенето е начин на изява – на креативност, на индивидуален вкус, на усет към красивото, на грижа за човека до теб. NEFF са отговорът на всички желания на влюбените в храната. Техните уреди правят готвенето лесно и приятно и подпалват страстта към това магично умение всеки ден все повече. И със сигурност няма да спрат дотук – очакваме с нетърпение поредната гениална идея на бранда! Пълната гама продукти вижте в сайта на Мебели АРЕНА – плотове и котлони за вграждане NEFF